Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Promovarea obiectivelor turistice din Mehedinti - o prioritate a Camena in proiectul "Vreau sa fiu ghidul tau"

Asociatia noastra a derulat in perioada 1 august - 15 noiembrie 2008 proiectul "Vreau sa fiu ghidul tau"

Asociatia de Turism Ecologic "Camena" a derulat in perioada 1 august - 15 noiembrie 2008 proiectul "Vreau sa fiu ghidul tau" care si-a propus sa readuca in atentia tinerilor participanti dar si a mehedintenilor, obiectivele turistice (naturale sau create de om) emblematice pentru Mehedinti.

Proiectul a urmarit cresterea implicarii tinerilor in activitati de promovare a obiectivelor turistice ale jude'ului, exersarea creativitatii in dezvoltarea de materiale de promovare a obiectivelor turistice selectate, dar si exersarea promovarii obiectivelor respective ca viitori ghizi pentru alti tineri sau turisti ce viziteaza zona.

Participantii s-au documentat despre obiectivele desemnate si au furnizat informatiile necesare care au fost reunite in ghidul intitulat "Mehedinti - in trei feluri", ghid care ofera trei perspective asupra zonei noastre: manastirile, drumetiile si lumea subpamanteana a pesterilor.

Obiectivele ce s-au aflat in atentia noastra au fost: Manastirea Strehaia, Manastirea Gura Motrului, Podul Natural de la Ponoarele, Lacul Zaton, Pestera Izverna.

Ghidul "Mehedinti - in trei feluri" contine referiri ample atat la obiectivele mentionate dar si la altele precum si la un numar de trasee montane. El va fi tiparit in 200 de exemplare.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret Mehedinti, in cadrul concursului local de proiecte de tineret - 2008. Partener - Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin.