Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Lansare proiect ReTiNa - Respect, Tineri, Natura

Asociaţia de Turism Ecologic „Camena” derulează in perioada 1 mai – 30 septembrie 2008 proiectul intitulat „ReTiNa – Respect, Tineri, Natura”, proiect ce isi propune creşterea implicării tinerilor în activităţi de turism ecologic.


Asociaţia de Turism Ecologic „Camena” derulează in perioada 1 mai – 30 septembrie 2008 proiectul intitulat „ReTiNaRespect, Tineri, Natura”, proiect ce isi propune creşterea implicării tinerilor în activităţi de turism ecologic.

ATEC îşi propune prin statut să sprijine implicarea tinerilor în dezvoltarea şi promovarea propriei comunităţi, implicare având ca punct de pornire potenţialul turistic natural al acesteia.

Implicarea tinerilor in activitati legate de turism si de ecologie conduce la o crestere a implicarii lor in viata comunitatii din care fac parte, cu efecte pozitive asupra dezvoltarii sentimentului civic al tinerilor si asupra promovarii comunitatii.

Turismul, ca ramura economica dar si ca alternativa de petrecere a timpului liber, are perspective reale de dezvoltare in Mehedinti. De aceea este foarte important ca el sa fie inteles nu doar ca o posibila resursa economica ci si ca una de exploatare echilibrata a naturii, cu efecte negative minime asupra mediului natural dar cu efecte pozitive maxime asupra dezvoltarii personale a tinerilor, ca urmare a activitatilor desfasurate in aer liber.

Amplasarea geografica a judetului Mehedinti ii confera acestuia o pozitie privilegiata in zona de sud-vest a tarii, pe teritoriul sau suprapunandu-se nu mai putin de 3 arii protejate: Parcul Natural „Portile de Fier”, Parcul National „Domogled – Valea Cernei” si Geoparcul Natural „Platoul Mehedinti”.

Obiectivele proiectului:

  • dezvoltarea de abilitati specifice turimului ecologic la 30 de tineri din judeţul Mehedinţi;

  • implicarea a 30 de tineri in activitati de promovare a turismului ecologic montan;

  • diseminarea exemplelor de buna practica.

Activităţi ce vor fi derulate în cadrul proiectului: program de formare pe teme de turism ecologic, realizarea marcajelor pe două trasee turistice montane, pagina web şi ghid de promovare a turismului ecologic în zona Munţilor Mehedinţi, expoziţie fotografică pe teme montane, seminar de diseminare a exemplelor de buna practica.

Parteneri: Asociaţia Română de Consiliere şi Sprijin, Direcţia Judeţeană pentru Tineret – Mehedinţi, Consiliul Judetean Mehedinti - Administratia Geoparcului Natural „Platoul Mehedinti”

Proiectul este finanţat în cadrul programului Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. - Iniţiative ale tinerilor.