Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Lansare proiect "Fotographica 2009"

Incepand cu 26 august - un proiect deja traditional pentru "Camena"

Incepand cu 26 august 2009, Asociatia de Turism Ecologic Camena deruleaza proiectul intitulat 'Fotographica 2009". Proiectul este finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Tineret Mehedinti in cadrul concursului national de proiecte de tineret 2009.

Este un proiect pe care Camena il deruleaza al doilea an consecutiv si care are ca scop dezvoltarea abilitatilor de comunicare artistic - creative la tinerii din Mehedinti.

In lumea moderna, a comunicarii rapide prin Internet, a lumii digitale, asociatia noastra crede ca fotografia, ca arta, meserie, pasiune si mod de exprimare, poate servi in mod facil si placut acoperirii acestei nevoi de comunicare artistic-creative la tineri. Membrii asociatiei au fost reuniti, printre altele, si prin pasiunea comuna pentru fotografie. Ei au derulat deja, in trei randuri, pentru voluntarii asociatiei partenere, ARCS, sesiuni de formare pe teme de fotografie (in 2006 si 2007) iar din 2008 si pentru proprii membrii si voluntari, odata cu infiintarea A.T.E.C. Conceptul acestui training de fotografie este gandit ca unul de perspectiva iar incepand cu 2009, el va deveni mai specializat, mai tematic, astfel incat fiecare runda a sa sa fie dedicata unei anumite teme fotografice. Astfel in 2009, cursul este focusat pe viziunea tinerilor asupra vietii rurale, cu tot ce inseamna ea, atat din punct de vedere peisagistic, dar si economic (ocupatii traditionale) si social (rolul tinerilor in viata comunitatii rurale de azi). In anii viitori, ne propunem sa atingem si alte teme: arhitectura, arii naturale protejate, dar si teme extrem de precise cum ar fi: Dunarea, manastirile si schiturile zonei, etc.

Obiectivele concrete ale proiectului sunt:
• Sa dezvoltam abilitati de comunicare artistic – creative la 20 tineri din Mehedinti timp de 3 luni;
• Sa implicam timp de 3 luni 20 tineri in activitati de comunicare artistic-creative;
• Sa organizam timp de 1 luna o expozitie fotografica itineranta;
• Sa diseminam exemplele de buna practica.

Parteneri: Directia Judeteana pentru Tineret Mehedinti, Muzeul Regiunii Portilor de Fier – Sectia Muzeul de Arta, AsociaÅ£ia Română de Consiliere ÅŸi Sprijin, Asociatia de Tineret „Gheorghe Ionescu –Sisesti”