Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Comunicat de presa - proiect CREAT luna martie 2015

Comunicat de presa - proiect CREAT luna martie 2015

Asociatia SCIENTIA NEMUS deruleaza in parteneriat cu Asociatia de Turism Ecologic “Camena”, S.C. PSIHO-EXPERT S.R.L. si Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva proiectul “Creativitatea ca Resursa Educationala de Antrenare a Tinerilor pentru Piata Muncii (CREAT pentru piata muncii)”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

In luna martie, activitatile cu beneficiarii proiectului (seria 2) au continuat. Fiecare tanar din grupul tinta participa la:
- intalniri individuale in cadrul carora sunt aplicate instrumente specifice, teste psihologice si teste de personalitate. Consilierii individuali ofera feedback pe profilul de personalitate al fiecarui participant.

- consiliere de grup in cadrul careia sunt folosite aplicatii pedagogice experientiale, precum si alte metode si tehnici de dezvoltare a creativiatii. Temele abordate sunt: construirea creativa a echipelor, stimularea creativitatii in echipe pentru rezultate creative, tehnici de comunicare creativa aplicate in cariera, modalitati creative de lucru in echipa, tehnici creative de adaptare

- eficienta la o echipa/mediu, rolul emotiilor in stimularea creativitatii si constientizarea evolutiei in dezvoltarea potentialului creativ.
- ateliere de creativitate generala pe parcursul carora membrii grupului tinta sunt implicati intr-o explorare de tip experiential al domeniului gandirii si actiunii creative.
- ateliere de creativitate specifica in domeniile antreprenoriat, marketing si personal branding. Prin organizarea acestor ateliere de cretivitate specifica se urmareste aplicarea cunostintelor si abilitatilor dobandite in cadrul activitatilor anterioare dar si corelarea cu specificul pietei de munca intr-un mod creativ.
- workshop-uri cu profesionisti invitati sa prezinte propria cariera si rolul creativitatii in evolutia carierei.