Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Bike Challenge - testul teoretic si antrenamentele practice

Bike Challenge - testul teoretic si antrenamentele practice

Proiectul "Bike in Action" continua cu antrenamentele practice

"Bike in Action" continua cu antrenamentele practice si cu testul toretic, activitati denumite generic "Bike Challenge".

Testul teoretic s-a derulat in data de 22 iulie 2011 si a continut 50 de intrebari din legislatia rutiera, deplasarea pe bicicleta, echipamentul necesar si altele.

Chestionarul de test a fost completat de toti participantii, promovarea testului fiind o conditie pentru participarea la turul tematic.

Antrenamentele practice au dat ocazia participantilor sa se familiarizeze cu bicicletele, cu modul de deplasare in grup (respectarea distantelor, pastrarea formatiei, gestionarea diverselor situatii ce pot apare) dar a constituit si o buna ocazie de pregatire fizica pentru tur. Sesiunile de antrenament au avut lungimi si dificultati graduale si diversele probleme tehnice aparute pe parcursul lor au fost rezolvate de catre participanti, astfel ca la finalul lor, toata lumea a fost pregatita fizic si emotional pentru turul ce incepe pe 11 august.

Antrenamentele s-au derulat pe urmatoarele rute:

(1) Dr Tr Severin - Cerneti - Cula lui Nistor - Cula lui Tudor - Dudasiul Cernetiului - Halanga - Dr Tr Severin (11 km);

(2) Dr Tr Severin - faleza Dunarii - raul Topolnita si retur (6 km);

(3) Dr Tr Severin - Magheru - Breznita - Jidostita - Susita - Schinteesti - Halanga - Dr Tr Severin (32 km).

Imagini de la aceste intalniri se regasesc aici.