Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Tineri pe potecile Geoparcului

Un proiect nou, la inceput de primavara

Asociaţia de Turism Ecologic Camena derulează în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2022 proiectul intitulat „Tineri pe potecile Geoparcului”, proiect ce îşi propune creșterea gradului de înțelegere şi apreciere a naturii de către tinerii din Mehedinţi.

Ca și în proiectele noastre anterioare de tip Junior Ranger, ne adresăm unei nevoi care se perpetuează de la o generație la alta. Este vorba de nevoia tinerilor din zona noastră de a avea alternative de învățare la educația formală și de a se apropia de natură, care este abordată superficial de cele mai multe ori de școală, la un nivel generalist, puțin aplicat practic.

Ne dorim să putem aplica în continuare ceea ce am învățat în proiectele de mediu anterioare și să valorificăm experiența pe care o deținem, să multiplicăm acele rezultate și să creștem gradul de vizibilitate și de acceptare a acestei arii naturale protejate.

Dorim un proiect care să se adreseze tinerilor, ca fiind cei mai sinceri și responsabili actori ai comunității. Ne dorim să îi aducem aproape de natura din Geoparcul Platoul Mehedinți.

Noi vrem să intervenim pentru că, la nivelul comunităţilor locale și în special în mediul urban, tinerii au în continuare o legătură destul de slabă cu natura în general şi cunosc foarte puţine despre ariile naturale protejate.

Participanții in proiect vor fi 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani din Mehedinți. Tinerii participanți provin din organizații nonguvernamentale, grupuri de inițiativă, cluburi de tineret.

Activităţi ce vor fi derulate in cadrul proiectului

  • Întâlnirea echipei de proiect;
  • Promovarea proiectului
  • Drumeție în zona de podiș
  • Amenajarea unui traseu turistic
  • Tură ciclistă în Geoparc
  • Diseminarea rezultatelor proiectului

Proiect derulat cu sponsorizare din partea AROBS Transilvania Software S.A.