Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

EGROW - Entrepreneurship Greek and Romanian Workshop

Asociatia de Turism Ecologic “Camena” deruleaza in perioada 1 iunie – 31 octombrie 2013 proiectul intitulat “EGROW – Entrepreneurship Greek and Romanian Workshop”. Acest proiect are ca scop dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale la tineri provenind din comunitati mici situate in 2 tari diferite, in contextul crizei economice.

Asociatia a dezvoltat in timp proiecte si initiative bazate pe dimensiunea de invatare in domeniul antreprenorial pentru tineri. Acest lucru a fost determinat de preocuparea membrilor in aceasta directie, sustinuta si de profilul profesional al acestora. Un alt argument pentru a sustine initiative de acest tip este si nivelul de dezvoltare economica destul de redus al judetului, problemele sociale ce apar de aici, somajul ce afecteaza in special tinerii si nu in ultimul rand, implicarea redusa a tinerilor in viata comunitatii.

Criza economica ce a afectat in ultimii ani economiile multor state a amplificat aceste efecte, descrise mai sus si, dincolo de analizele din media, de prezentarile generice si prea putin inteligibile de catre tineri (in special datorita abstractizarii), am putut vedea la nivel micro, oamenii de langa noi afectati in mod direct.

In activitatea noastra, am explorat intens domeniul antreprenorial, urmarind in esenta cresterea increderii tinerilor in propriile forte, exploatarea propriului potential creativ si de comunicare, valorificarea oportunitatilor adresate tinerilor prin programe de formare, de educatie nonformala, etc. Ne intereseaza sa contribuim la crearea unui cadru in care sa se dezvolte increderea, sa ii provocam, sa le oferim niste posibile solutii.

Obiectivele proiectului sunt:
- sa dezvoltam abilitati antreprenoriale la 8 tineri din Romania si Grecia, pe o perioada de 5 luni;
- sa realizam 2 planuri de afaceri, in cadrul unui atelier transnational;
- sa diseminam exemplele de buna practica la un grup de beneficiari indirecti de 200 de persoane.

Activitati ce vor fi derulate in cadrul proiectului:
• Intalnirea echipei de proiect
• Promovarea proiectului
• Realizarea machetei „Crisis Evaluation through Youth Interpretation”
• Atelierul comun „EGROW – Entrepreneurship Greek and Romanian Workshop”
• Realizarea ghidului de bune practici al proiectului
• Diseminarea exemplelor de buna practica
• Evaluarea proiectului

Partener promotor: LAOGRAFIKI – ARCHEOLOGIKI ETERIA ELASSONAS, Grecia

Proiectul este finantat prin Programul “Tineret in Actiune” al Comisiei Europene, Actiunea 1.2 – Initiative ale Tinerilor