Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

E timpul sa ... DEZBATEM

In perioada 1 martie – 30 aprilie 2015, Asociatia de Turism Ecologic ”Camena” deruleaza proiectul ”E timpul sa… DEZBATEM”.

Proiectul isi propune sa familiarizeze 20 de liceeni din Drobeta Turnu Severin cu formatul de dezbatere Word School Style, favorizand astfel, dezvoltarea abilitatilor de comunicare in spatiul public, de gandire critica si de argumentare logica.

DEBATE - ul este o forma structurata de dezbatere educationala, compusa formal din echipe cu un numar egal de membri. Acestia sunt pusi in situatia de a pune in valoare "pro" si "contra" argumente diferite pentru ambele fatete ale unor chestiuni asupra carora oamenii, desi bine intentionati, pot fi in dezacord.
Formatul World Schools Style este in prezent unul dintre cele mai raspandite in competitiile internationale, alaturi de British Parliamentary si Karl Popper. De fapt, el pare la prima vedere chiar o combinatie a celor doua, pastrand elemente din ambele si combinandu-le intr-o maniera atractiva.

Proiectul este autofinantat de Asociatia de Turism Ecologic ”Camena” si reprezinta o continuare fireasca a activitatilor asociatiei din 2013 si 2014 cand a derulat proiecte de public speaking dedicate tinerilor si chiar copiilor: It's Time to Speak 2013 si 2014 si It's Time to Speak Junior.