Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Dupa 100 de ani

Asociaţia de Turism Ecologic Camena derulează în perioada 3 septembrie – 28 octombrie 2018 proiectul intitulat „După 100 de ani”, proiect ce are ca scop creșterea ofertei de activități privind ințelegerea importanței Marii Uniri de către tinerii din județul Mehedinți.

Proiectul îşi propune să producă o  schimbare în ceea ce privește implicarea tinerilor din județul Mehedinți în activitățile ce au ca temă evenimente importante din istoria poporului român.

Proiectul vizează implicarea tinerilor in mod activ in societate. Participantii vor parcurge activități variate de documentare si diseminare privind schimbarilor ce au fost posibile in viata politica, culturala, economica si sociala a romanilor datorita Unirii din anul 1918: analiza de documente, analiza de fototgrafii, reconstituire de scene, dezvoltare de concursuri utilizand platforme IT, dezbateri.

Obiectivele proiectului sunt:

O1 - Să implicăm 16 tineri din judetul Mehedinti în activitati de educatie nonformala privind evenimentul Unirii de la 1918 si a schimbarilor ce au fost posibile in viata politica, culturala, economica si sociala a romanilor datorita acestui eveniment timp de doua luni.

O2 - Să derulam ateliere practice foto cu tematica Unirii din 1918 pentru 16 tineri din judetul Mehedinti timp de 3 saptamani.

O3 – Să diseminam exemple de buna practica privind implicarea tinerilorin activitati cu continut istoric la nivelul judetului Mehedinti.

Activităţi ce vor fi derulate in cadrul proiectului

  • Întâlnirea echipei de proiect;
  • Promovarea proiectului
  • Atelier de documentare utilizand metode de educatie nonformala
  • Atelier foto practic
  • Diseminarea exemplelor de bună practică
  • Monitorizarea proiectului
  • Evaluarea proiectului

Partener: Asociatia de Tineret ”Gheorghe Ionescu-Sisesti”

Proiectul este finanţat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti in cadrul concursului local de proiecte de tineret 2018.