Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Bike in Action 2018

Asociaţia de Turism Ecologic Camena derulează în perioada 1 august – 30 septembrie 2018 proiectul intitulat „Bike in Action 2018”, proiect ce îşi propune creșterea ofertei de activități privind mișcarea în aer liber și educația nonformală pentru tinerii din județul Mehedinți și dorește să producă o schimbare în ceea ce privește implicarea tinerilor din județul Mehedinți în activitățile non-formale.

Proiectul “Bike in Action 2018” vizeaza tinerii si doreste implicarea acestora in mod activ in societate. Participantii vor efectua un traseu tematic in judet ce va promova educația nonformală, miscarea în aer liber si un stil de viata sanatos. Pe parcursul acestui traseu tinerii vor interacționa cu alti tineri din mediul rural din comunitățile situate pe traseul turului ciclist. Această interacțiune va fi una directă, ei experimentând împreună metode specifice educației nonformale într-un mediu nonformal: în natură, deoarece toate activitățile turului se vor derula în natură.

Obiectivele proiectului sunt:

- Să implicăm 25 tineri în organizarea unui tur tematic ciclist în zona rurală a județului Mehedinți timp de 2 luni.

- Să promovăm mișcarea în aer liber și un stil de viață sănătos în rândul a 500 de tineri din județul Mehedinți timp de 2 luni.

- Să promovăm metodele de educație nonformală în rândul a 100 de tineri din zona rurala a județul Mehedinți timp de 3 zile în cadrul turului tematic ciclist.

Activităţi ce vor fi derulate in cadrul proiectului

  • Întâlnirea echipei de proiect;
  • Promovarea proiectului
  • Curs pregatitor: “Are you ready?”
  • Traseul "Bike in Action"
  • Diseminarea exemplelor de bună practică
  • Monitorizarea proiectului
  • Evaluarea proiectului

Partener: Asociatia de Tineret ”Gheorghe Ionescu-Sisesti”

Proiectul este finanţat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti in cadrul concursului local de proiecte de tineret 2018.