Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Bike in Action 2016

Asociatia de Turism Ecologic Camena deruleaza in perioada 1 august – 30 septembrie 2016 proiectul intitulat „Bike in Action 2016”, proiect ce isi propune cresterea ofertei de activitati privind miscarea in aer liber si educatia nonformala pentru tinerii din judetul Mehedinti si doreste sa produca o schimbare in ceea ce  priveste implicarea tinerilor din judetul Mehedinti in activitatile non-formale.

Proiectul “Bike in Action 2016” vizeaza tinerii si doreste implicarea acestora in mod activ in societate. Participantii vor efectua un traseu tematic in judet ce va promova educatia nonformala, miscarea in aer liber si un stil de viata sanatos. Pe parcursul acestui traseu tinerii vor interactiona cu alti tineri din mediul rural din comunitatile situate pe traseul turului ciclist. Aceasta interactiune va fi una directa, ei experimentand impreuna metode specifice educatiei nonformale intr-un mediu nonformal: in natura, deoarece toate activitatile turului se vor derula in natura.

Obiectivele proiectului sunt:

- sa implicam 16 tineri in organizarea unui tur tematic ciclist in zona rurala a judetului Mehedinti timp de 2 luni.

- sa promovam miscarea in aer liber si un stil de viata sanatos in randul a 500 de tineri din judetul Mehedinti timp de 2 luni.

- sa promovam metodele de educatie nonformala in randul a 100 de tineri din zona rurala a judetul Mehedinti timp de 3 zile in cadrul turului tematic ciclist.

Activitati ce vor fi derulate in cadrul proiectului

- Intalnirea echipei de proiect;

- Promovarea proiectului

- Curs pregatitor: “Are you ready?”

- Traseul  “Bike in Action”

- Diseminarea exemplelor de buna practica

- Monitorizarea proiectului

- Evaluarea proiectului

Parteneri: Asociatia de Copii si Tineret ”Alice Voinescu” si Asociatia de Tineret ”Gheorghe Ionescu-Sisesti”

Proiectul este finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti in cadrul concursului local de proiecte de tineret 2016.