Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Bike for All

Asociatia de Turism Ecologic „Camena” deruleaza in perioada 1 iulie - 30 septembrie 2014 proiectul intitulat „Bike for All”. Acest proiect isi propune sa creasca oferta de activitati privind miscarea in aer liber si educatia nonformala pentru tinerii din judetul Mehedinti, dar si valorificarea potentialului turistic al judetului.

Asociatia de Turism Ecologic „Camena” doreste ca prin implicarea membrilor si voluntarilor acesteia sa creasca din ce in ce mai mult gradul de constientizare a nevoii tinerilor de implicare in activitatile non-formale, activitati ce au ca scop dezvoltarea atat personala, cat si profesionala a acestora. Proiectul ”Bike for All” a aparut ca o continuare fireasca a proiectelor „Bike in Action” (2011) si „Bike in Re-Action” (2013) proiecte ce au avut un impact foarte mare atat la nivelul tinerilor, cat si la nivelul comunitatii si va da ocazia participantilor sa faca miscare in aer liber si sa isi cunoasca mai bine propria comunitate, prin participarea la un tur ciclist de 4 zile in zona de podis a judetului.

Obiectivele proiectului sunt :
O 1 - Sa implicam 20 de tineri in organizarea unui tur tematic ciclist in zona rurala a judetului Mehedinti timp de 3 luni.
O 2 - Sa promovam miscarea in aer liber si un stil de viata sanatos in randul a 500 de tineri din judetul Mehedinti timp de 3 luni.
O 3 - Sa promovam metodele de educatie nonformala in randul a 100 de tineri din zona rurala a judetul Mehedinti timp de 4 zile in cadrul turului tematic ciclist.

Activitatile prin care vor fi atinse aceste obiective sunt:
o Intalnirea echipei de proiect;
o Promovarea proiectului
o Cursul pregatitor
o Traseul tematic „Bike for All”
o Diseminarea proiectului
o Monitorizarea proiectului
o Evaluarea proiectului

Partener : Asociatia de Tineret ”Gheorghe Ionescu Sisesti”

Proiect de tineret finantat de DJST Mehedinti.