Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Fotographica

Programul de formare ”Fotographica” a fost dezvoltat in cadrul proiectului ”Acreditare ERASMUS in domeniul educatiei adultilor”, cod de acreditare 2020-1-RO01-KA120-ADU-095419, pornind de la un format deja existent si imbunatatit cu elemente vizuale si metode variate pentru a-i creste calitatea si atractivitatea.

Fotografia reprezintă pentru Asociația de Turism Ecologic ”Camena” un element cheie al tuturor proiectelor derulate: de la proiectele de fotografie ”Fotographica”, la expozițiile foto de promovare a orașului și frumuseților naturale din zona montana, pâna la concursurile organizate pe diverse teme: cunoașterea orașului, trasee turistice, natura în diverse anotimpuri, evenimente și sărbători, reinterpretarea fotografiilor din alte perioade istorice.

Programul ”Fotographica” își propune să introducă participantii în arta fotografiei prin activități variate si să îi ajute să-și dezvolte viziunea şi creativitatea prin observarea celor mai mici detalii din jur.

Cursul are ca scop familiarizarea cu noţiunile de specialitate şi înţelegerea funcţionării aparatelor de fotografiat prin însuşirea elementelor de bază.

Datorită evoluţiei tehnologice, fotografia a devenit un instrument important de informare care ne permite să vedem lumea din perspective diferite, iar datorită ei, putem admira diverse scenarii şi situaţii pe care le putem surprinde cu ajutorul aparatelor de fotografiat.

De ce este important un curs de fotografie? Pentru că:

- ne ajută că colectăm momente din viaţa de zi cu zi şi să păstrăm amintiri cu cei dragi pe care le putem conserva în anii care vor urma;

- ne oferă noi provocări şi mereu învăţăm lucruri noi, iar perfecţionarea noastră devine un proces nesfârşit

- ne ajută să cunoaştem oameni noi care au aceiaşi pasiune şi ne facilitează intrarea în grupurile de fotografie

- ne motivează să ieşim mai mult pentru a explora lumea din jur, fiind un motiv bun pentru plimbare în căutare de locuri şi experienţe noi.

Programul de formare va aborda teme ca:

- Fotografia în viața noastra;

- Reguli de compoziție;

- Dinamica în fotografie;

- Tipuri de fotografii (fotografia de natură, portretul, fotografia de evenimente, fotografia de călătorie, fotografia sport, fotografia de detaliu, de arhitectură, fotografia de grup)

- Aparatul foto și tehnici de fotografiere.

Cursul poate fi organizat atat in format fizic, cat si in format online.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati pe adresa office@camena.ro sau la telefon 0728966765.