Asociatia de Turism Ecologic "Camena"

Comunicat de presa - proiect CREAT luna aprilie 2015

Comunicat de presa - proiect CREAT luna aprilie 2015

Asociatia SCIENTIA NEMUS deruleaza in parteneriat cu Asociatia de Turism Ecologic “Camena”, S.C. PSIHO-EXPERT S.R.L. si Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva proiectul “Creativitatea ca Resursa Educationala de Antrenare a Tinerilor pentru Piata Muncii (CREAT pentru piata muncii)”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Prin implementarea proiectului Asociatia Scientia Nemus impreuna cu partenerii sai si-au propus atingerea urmatoarelor obiective operationale:
- Sa integram un numar de 360 de elevi de liceu si studenti din judetul Mehedinti intr-un proces de consiliere de dezvoltare personala si profesionala.
- Sa implicam 360 de elevi si studenti din judetul Mehedinti intr-un proces de stimulare a creativitatii bazat pe ateliere de creativitate generala si cel putin unul din 3 ateliere de creativitate specifica;
- Sa sprijinim 360 de elevi si studenti din judetul Mehedinti in dezvoltarea si prezentarea unui proiect personal de utilizare a creativitatii pe piata muncii;

- Sa promovam la nivel regional un Proces / Model / KIT educational bazat pe managementul creativitatii in cariera.

Dupa 12 luni de implementare a proiectului „Creativitatea ca Resursa Educationala de Antrenare a Tinerilor pentru Piata Muncii (CREAT pentru piata muncii)” putem cuantifica urmatoarele rezultate partiale:
- 232 elevi de liceu si studenti au beneficiat de servicii de consiliere de dezvoltare profesionala si personala
- 200 elevi de liceu si studenti au participat la activitati de stimulare a creativitatii in cadrul atelierelor de creativitate generala si ateliere de creativitate specifica
- 131 elevi de liceu si studenti au fost sprijiniti in dezvoltarea si prezentarea unui proiect creativ de cariera.

In luna aprilie campania de promovare a proiectului la nivelul grupului tinta a continuat in institutiile de invatamant din judetul Mehedinti. In aceasta luna au avut loc prezentari la Colegiul Tehnic „Dierna” din municipiul Orsova. Elevii au fost informatii despre activitatile desfasurate in cadrul proiectului “Creativitatea ca Resursa Educationala de Antrenare a Tinerilor pentru Piata Muncii (CREAT pentru piata muncii)”, despre obiectivele propuse si beneficiile obtinute de catre participanti. Ca urmare a acestor prezentari, peste 40 de tineri s-au inscris in grupul tinta al proiectului.